Kruiden voor de maag
Kruiden voor de maag
Afkooksel voor inwendig gebruik:
Giet 2 eetlepels duizendblad in 400 ml kokend water;
Kook het een paar minuten en laat het dan 30 minuten weken;
Zeef het en drink 60-120 ml 3 keer per dag voor de maaltijden.
Extract voor baden:
100 gram duizendblad wordt geweekt en een nacht ..
4,50 €
Giet 1 el. fijngehakte wortels in 500 ml. kokend water;
Kook gedurende 5-10 minuten, laat vervolgens 30 minuten weken;
Zeef en consumeer zoals voorgeschreven.
Contra-indicaties:
Zoethout mag niet worden gebruikt bij lever- of hart- en vaatziekten, cholestasis, levercirrose, hoge blo..
4,50 €
Kook 2 eetlepels. Weegbree in 400 ml. kokend water gedurende 10 min.;
Zeef het afkooksel;
Aanbevolen consumptie - 50 - 120 ml. 30 minuten voor de maaltijd...
4,50 €
Kook 1 tl. gemalen bloemen en theeblaadjes in 250 ml kokend water gedurende 30 minuten op kamertemperatuur.
Zeef door gaas.
Contra-indicaties:
Het mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Het gebruik ervan wordt afgeraden bij nier-, lever- e..
3,50 €
Stoom 1 el. Citroenmelisse in 400 ml kokend water gedurende 20 minuten op kamertemperatuur;
Zeef door gaas;
Drink 100 ml van de gezeefde infusie 3 keer per dag voor de maaltijden.
Contra-indicaties:
Het mag niet worden gebruikt bij acute hoest en acute ontstekingen van de maag en da..
3,50 €
Giet 2 eetlepels. gemalen bloemen in 400 ml kokend water;
Laat het 2 uur staan;
Na het zeven wordt de infusie in stappen van 120 ml gedronken, 3-4 keer per dag 30 minuten voor de maaltijden.
Contra-indicaties:
Kan allergieën veroorzaken. Het gebruik van Calendula door mensen met een..
5,00 €
Kook 2 tl. Rozemarijn in 250 ml. kokend water;
Het afkooksel moet worden afgekoeld, gefilterd en binnen 1 dag worden geconsumeerd;
Het kan worden gebruikt voor gorgeldranken en kompressen.
Rozemarijn kan ook in de vorm van een alcoholextract voor uitwendig gebruik (smeersel) worden toe..
4,50 €
Drankje:
Stoom 1 el salie in 250 ml kokend water;
Laat 10 minuten weken en zeef het vervolgens.
Gorgelen:
Stoom 1 el salie in 500 ml kokend water;
Laat 10 minuten weken en zeef het daarna...
4,50 €
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8